Akademisyenlerimizi Tebrik Ederiz

27 Mayıs 2016 Cuma

2006 yılında kurulmuş olan Üniversitemiz son yıllarda kitap ve makale gibi akademik yayın ve başta TÜBİTAK olmak üzere değişik kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen proje sayısı açısından yükselen bir grafik ortaya koymuştur.

2015 yılında Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından yazılmış olan 41 kitap farklı yayınevleri tarafından basılarak okuyucularıyla buluşmuştur.

Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından yazılan ve SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI gibi uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan makale sayısı bir önceki yıla göre artmıştır. Bu kapsamda uluslararası indekslerde taranan dergilerde yayımlanan Üniversitemiz adresli makale sayısı 2014 yılında 286 iken 2015 yılında bu sayı 309’a çıkmıştır.

2015 yılında Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından hazırlanmış ve başta TÜBİTAK olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş olan proje sayısında da önemli artışlar olmuştur. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından 2015 yılında TÜBİTAK’a 82 proje müracaatında bulunulmuş ve bu projelerden 14 tanesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Bu sayı ile Üniversitemiz, değerlendirmeye alınan 181 üniversite arasında 2015 yılında TÜBİTAK’tan en çok proje alan 37. Üniversite olmuştur. 2000 yılından sonra kurulmuş olan 62 üniversite arasında ise 2. sırada yer almıştır.

2015 yılında Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje sayısında da önemli artışlar olmuştur. 2014 yılında öğretim elemanlarımız tarafından hazırlanmış olan 63 proje BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenmiş iken 2015 yılında BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje sayısı 113’e çıkmıştır.

Üniversitemizin 2015 yılındaki akademik başarı ve performansında da önemli oranda artış olmuştur. Ortadoğu Teknik Üniversitesi URAP Araştırma Laboratuvarının yapmış olduğu araştırmaya göre Üniversitemiz; akademik performans ve başarı açısından 2014 yılında tüm üniversiteler arasında 61. sırada iken 2015 yılında 51. sıraya yükselmiştir. Yine akademik performans ve başarı açısından 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 2014 yılında 6. sırada iken, 2015 yılında iki basamak birden yükselerek 4. sıraya çıkmıştır.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitemizin 2015 yılındaki performansı ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede; “Üniversitemizin fiziki alt yapısını hızla geliştirdiğini, her geçen yıl eğitim öğretim kalitesinin arttığını, niceliksel büyüme ile niteliksel büyümeyi birlikte gerçekleştirme hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerini, tercih edilme ve yerleşme oranlarının arttığını ve tercih edilen bir üniversite oluşturma hedefine doğru ilerlediklerini, gelecek yıllarda Üniversitenin akademik başarı ve performansını daha da artırmak için çalışmaya devam edeceklerini, yapmış oldukları çalışmalarla Üniversitemizin akademik performans ve başarısının artmasına katkıda bulunan akademik ve idari personele teşekkür ettiklerini” belirtti.

Haber: http://haber.erdogan.edu.tr/?p=8106