Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nü Ziyaret Ettik

15 Haziran 2016 Çarşamba

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve öncelikli alanlarımızdan bir tanesi olan ‘Çay’ kapsamında oluşturulan çalışma gruplarımızdan ‘Tea Terapi’ grubumuzla ‘Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’ nü ziyaret ettik.

Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu Birimlerinden akademisyenlerimizin yer aldığı çalışma grubumuzla, ÇAYKUR bünyesinde yapılan çalışmaları incelemek ve bilgi edinmek amaçlı yapılan ziyaretimizde bizlere Teknoloji Kısım Müdürü Sayın Şaziye Ayla ILGAZ ve Enstitü Müdürü Sayın İ.Ali KABAOĞLU eşlik ettiler. Yetkililer ÇAYKUR’un mevcut projeleri, gelecek dönem projeleri ve yaptıkları yeni çalışmalar hakkında detaylı ve faydalı bilgiler paylaşarak Enstitü’yü tanıttılar. Üniversitemiz kapsamında çay alanında yapılan çalışmaların, Üniversite-Sanayi İş Birliğinin öneminin ve ortak yapılabilecek çalışmaların konuşulduğu ziyaretimizin sonunda Ayla Hanım’a ve Ali Bey’e vermiş oldukları bilgiler ve misafirperverlikleri için teşekkür ettik.