Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Patent Başarısı

21 Nisan 2017 Cuma

Güçlü akademik kadrosu ile her yıl öğrenci sayısını ve kalitesini artıran Üniversitemiz, araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında da çalışmalarına hız veriyor.

Bu çerçevede, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vagif NEVRUZOĞLU geliştirdiği ‘Mutfak Doğalgaz Ocakları İçin Ayarlanabilir Izgara Tasarımı’ başlıklı çalışmasına patent aldı.

Daha önceden yapmış olduğu çalışmalarına da patent alma başarısını gösteren Doç.Dr. Vagıf NEVRUZOĞLU yürüttüğü çalışmalar sonucunda tasarladığı “Mutfak Doğalgaz Ocakları İçin Ayarlanabilir Izgara” ürününe de patent almayı başardı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillenen bu yeni ürün sayesinde Öğretim Üyemiz ikinci patentini de alarak kendi alanında büyük başarı elde etti.

Geliştirilen bu ızgara sayesinde daha az doğalgaz tüketimi ile ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacak. Hocamızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.