Üniversitemizde Patent Farkındalık Semineri Gerçekleşti

29 Aralık 2016 Perşembe

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisine bağlı, TPE Bilgi ve Doküman Biriminin düzenlediği ‘Patent Farkındalık Semineri’ etkinliği 27 Aralık Salı günü Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, TTO ve BAP Koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun YEĞEN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Erhan KAVAZ, Şube Müdürü Ercüment CİNEL, DOKA Rize Uzmanı Fatih ÖZDEMİR ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Grup Ofis Marka Patent A.Ş. uzmanlarından ilk söz alan Burak OCAKOĞLU; patent, faydalı model, örneklerle buluş kavramı, ulusal ve uluslararası patent başvuru süreci, başvurularda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler vererek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Grup Ofis Marka Patent A.Ş. uzmanlarından ikinci olarak söz alan Tuğçe AYDIN ise marka ve tasarım kavramları ve tescil süreçleri hakkında örneklerle faydalı bilgiler vererek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Akademisyenlerin yanı sıra sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin de katılım sağladığı ve ilginin oldukça yüksek olduğu ‘Patent Farkındalık Semineri’, uzmanlara verdikleri bilgiler dolayısıyla teşekkür edilerek sona erdi.

Uzmanlar salondaki sunumlarından sonra Teknoloji Transfer Ofisi’ne geçerek mevcut buluşları hakkında spesifik bilgi almak isteyen akademisyenlerimizin sorularını cevapladı.

Son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, kendisini ziyaret eden uzmanlara işbirlikleri için teşekkür ederek;  akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve ilimiz açısından önemli kazanımlar getirecek olan Patent Farkındalığı gibi eğitimlere büyük ölçüde önem verdiklerini ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin bölgede fayda sağlayacak ve değer yaratacak etkinlikler düzenlemesine Üniversite Yönetimi olarak azami oranda destek verdiklerini belirtti.