Üniversitemizde Patent Farkındalık Semineri Gerçekleşti

24 Nisan 2018 Salı

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen  ‘Patent Farkındalık Semineri’ etkinliği 19 Nisan Perşembe günü Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Grup Ofis Marka Patent A.Ş. patent vekillerinden Gizem Teke Karslı; patent, faydalı model, örneklerle buluş kavramı, ulusal ve uluslararası patent başvuru süreci, çalışan buluşları, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun getirdiği yenilikler ve başvurularda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler vererek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Akademisyenlerin yanı sıra sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin de katılım sağladığı ve ilginin oldukça yüksek olduğu ‘Patent Farkındalık ve 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun getirdiği yenilikler’ konulu seminer, patent vekilinin verdiği bilgilerin ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.